タイトル |
掲載資料(年) |
The effect of Eleutherococcus senticosus on metabolism-associated protein expression in 3T3-L1 and C2C12 cells |
Physical Activity and Nutrition, 24(3), 13-18 (2020) |
骨格筋エネルギー代謝と脂肪代謝におけるエゾウコギの影響 |
2020年度 日本農芸化学会 大会講演要旨集, p.532 (2020) |
ドコサヘキサエン酸による脳内エストロゲン合成活性化の分子機構とてんかん発作軽減作用 |
第60回 日本生化学中国・四国支部例会 要旨集 p.73(2019) |
Dietary n-3 Polyunsaturated Fatty Acid Ethyl Ester Influences the Composition of Bacteria and Its Metabolites in Rat Cecal Content |
2019 AOCS(米国油化学会) Annual Meeting & Expo 要旨集 p.68 |
医療施設・福祉施設におけるDHA利用の試み |
くらしき作陽大学・作陽音楽短期大学 研究紀要 第51巻 第2号 p.119-127(2019) |
重水素化リン脂質酸化物の質量分析と応用 |
Medical Science Digest 2018年44巻12月号(通巻587号)p.38-40 |
特定給食施設における若年アスリートの栄養サポートを目指したDHA入りレシピの開発 |
くらしき作陽大学・作陽音楽短期大学 研究紀要 第51巻 第1号 p.19-27(2018) |
n-3系高度不飽和脂肪酸エチルエステルの給餌がラットの盲腸内細菌叢およびその代謝物に及ぼす影響 |
日本油化学会 第57回年会 要旨集 p.124(2018) |
n-3系多価不飽和脂肪酸の破骨細胞分化制御について |
日本脂質栄養学会 第27回大会 要旨集 p.146(2018) |
新規重水素型リン脂質ヒドロペルオキシドの合成と脂質酸化依存的新規細胞死におけるフラクソーム解析への応用 |
日本過酸化脂質・抗酸化物質学会 第26回年会 要旨集 p.11(2018) |
フラクソーム解析を用いたリン脂質ヒドロペルオキシドの新規代謝機構の解明 |
第60回 日本脂質生化学会 要旨集 p.155-157(2018) |
栗の皮のタンパク糖化最終生成物(AGEs)生成抑制作用 |
第72回 日本栄養・食糧学会大会 要旨集 p.298(2018) |
EPA、DPAまたはDHAを結合する新規重水素化リン脂質の化学合成 |
日本薬学会第138年会 要旨集 p.167(2018) |
ニガウリ果汁末のラット脂質代謝に及ぼす影響 |
日本食品科学工学会誌 第65巻 第2号 p.45-54(2018) |
医療施設・福祉施設におけるDHA利用への試み |
第31回 岡山県栄養改善学会演題集 p.40-43(2018) |
Metabolism and beneficial function of docosapentaenoic acid |
2017 AOCS (米国油化学会) Biotechnology要旨集 P.13 |
Chemical Synthesis of Pure Docosapentaenoic and Its Derivatives from Icosapentaenoic Acid |
2017 AOCS (米国油化学会) Edible Applications Technology 要旨集 p.33 |
高純度オメガ-3 ドコサペンタエン酸(DPA)のイコサペンタエン酸(EPA)からの化学合成 |
日本農芸化学会2017年度大会 要旨集 p.70 |
高脂肪食およびDHAエチルエステル添加高脂肪食摂取後の6-Hydroxy Dopamine投与による線条体Dopamine濃度低下に対する影響 |
第71回 日本栄養・食糧学会大会 要旨集 p.206(2017) |
Improvement of liver function by the administration of oyster extract as a dietary supplement to habitual alcohol drinkers: A pilot study |
Experimental and Therapeutic Medicine, DOI: 10.3892/etm.2015.2563 (2015) |
納豆菌エキス含有食品の抗肥満効果の検討 |
薬理と治療,43(4):529-533 (2015) |
ニガウリエキス含有食品摂取の空腹時血糖値低減効果 |
薬理と治療,43(4):535-540 (2015) |
成人女性におけるグァバ葉エキス含有食品摂取による美白効果の検討 |
薬理と治療,43(4):541-548 (2015) |
Hypothalamic GPR40 Signaling Activated by Free Long Chain Fatty Acids Suppresses CFA-Induced Inflammatory Chronic Pain |
PLOS ONE. Vol.8(12): 1-11(2013) |
納豆菌DC15株の小麦発酵物(DC15-FE)による高脂肪食投与マウスの抗肥満効果 |
薬理と治療. 41(10): 959-962(2013) |
カキエキスのアルコール代謝促進作用 |
薬理と治療. 41(4): 319-321(2013) |
青森県産ニンニクエキス含有食品が勤労者のストレス、睡眠の質、疲労および生活の質に及ぼす効果 |
薬理と治療. 41(3): 281-287(2013) |
Combination Effect of Phospholipids and n-3 Polyunsaturated Fatty Acids on Rat Cholesterol Metabolism |
Food Sci. Biotechnol. 21(5): 1335-1342(2012) |
Antiatherogenic effect of guava leaf extracts inhibiting leucocyte-type 12-lipoxygenase activity |
Food Chemistry 131 1069-1075 (2012) |
Effect of phospholipid n-3 polyunsaturated fatty acids on rat lipid metabolism |
Eur.J.Sci.Technol. 112 537-544 (2010) |
Diallyl sulfides: Selective inhibitors of family X DNA polymerases from garlic (Allium sativum). |
Food Chemistry, 108, 551-560 (2008) |
Extracts of Momordica charantia Suppress Postprandial Hyperglycemia in Rats |
Journal of Nutritional Science and Vitaminology, 53, 482-488 (2007) |
DHA結合型リン脂質による抗炎症効果 -抗血小板活性化因子(PAF)作用- |
生活衛生, 51, 317-320(2007) |
ニンニク無臭化抽出物のラット骨格筋モデルにおける抗疲労効果 |
生活衛生, 51, 249-252(2007) |
Mechanism of cell cycle arrest and apoptosis induction by conjugated eicosapentaenoic acid, which is a mammalian DNA polymerase and topoisomerase inhibitor. |
International Journal of Oncology, 30, 1197-1204.(2007) |
Antithrombotic Effects of Odorless Garlic Powder Both in Vitro and in Vivo. |
Biosci Biotechnol Biochem. 71, 84-90(2007) |
グァバ葉抽出物とアガリクス抽出物のDNA合成酵素阻害活性に対する併用効果 |
日本栄養・食糧学会誌, 59, 271-276 (2006) |
Inhibitory action of C22-fatty acids on DNA polymerases and DNA topoisomerases. |
International Journal of Molecular Medicine, 18, 583-588.(2006) |
卵黄タンパク質加水分解物由来のACE阻害ペプチドの特徴およびSHRラットに対する血圧降下作用、 |
日本栄養・食糧学会誌, 59, 15-19(2006) |
共役ドコサヘキサエン酸によるKPL-1ヒト乳癌細胞株における増殖抑制効果 |
乳癌基礎研究,14, 31-35(2005) |
Inhibitory effect ofconjugated eicosapentaenoic acid on mammalian DNA polymerase andtopoisomerase activities and human cancer cell proliferation. |
Biochem Pharmacol, 70, 453-60(2005) |
Inhibitory effect of conjugated eicosapentaenoic acid (cEPA) on human DNA topoisomerase I and II. |
Achives of Biochemistry and Biophysics, 435, 197-206(2005) |
Conjugated docosahexaenoic Acid is a potent inducer of cell cycle arrest and apoptosis and inhibits growth of colo 201 human colon cancer cells. |
Nutr Cancer. 50(1), 71-9(2004) |
Dietary effects of conjugated docosahexaenoic acid on N-methyl-N-nitrosourea-induced mammary carcinogenesis in female Sprague-Dawley rats. |
Oncol Rep. Nov; 12(5), 1079-85.(2004) |
ドコサヘキサエン酸のMNU誘発ラット乳癌における発癌抑制効果, |
乳癌基礎研究,13, 47-50(2004) |
Conjugated docosahexaenoic acid suppresses KPL-1 human breast cancer cell growth in vitro and in vivo: potential mechanisms of action, |
Breast Cancer Res., 6, R291-R299(2004) |
Suppression of N-methyl-N-nitrosourea-induced photoreceptor apoptosis in rat by docosahexaenoic acid. |
Ophthalmic Res., 36, 98-105(2004) |
Dietary docosahexaenoic acid protects against N-methyl-N-nitrosourea-induced retinal degeneration in rats |
Experimental Eye Research,77 167-173 (2003) |
Dietary Docosahexaenoic Acid Suppresses N-Methyl-N-Nitrosourea-Induced Mammary Carcinogenesis in Rats More Effectively Than Eicosapentaenoic Acid |
Nutrition and Cancer,Vol. 45, No. 2, 211-217( 2003) |
ニューロブラストーマNeuro2a細胞における海苔(Porphyra yezoensis)由来Sulfoquinovosylglycerol (SQDG)の分化とアポトーシスに対する作用 |
日本食品化学学会誌,Vol. 10(2), 101-107 (2003) |
Effects of glycolipids from spinach on mammalian DNA polymerases |
Biochemical Pharmacology,65 ,259-267 (2003) |
ドコサヘキサエン酸富化Chlorella vulgaris CK22株の 脂質特性 |
日本栄養・食糧学会誌,,V0l. 55, No. 6, 331-337 (2002) |
ドコサヘキサエン酸富化Chlorella vulgaris CK22株の ヒトにおける安全性および血清脂質濃度に対する影響の予備的検討 |
日本栄養・食糧学会誌,V0l. 55, No. 6, 323-330 (2002) |
ドコサヘキサエン酸を富化したクロレラ・ブルガリス (Chlorella vulgaris) CK22株の投与による高コレステロール摂餌ラット血清脂質上昇抑制 |
日本栄養・食糧学会誌,V0l. 55, No. 4, 215-222 (2002) |
DHA結合型リン脂質の製造とその生理活性 |
オレオサイエンス,第2巻 第2号 67-74 (2002) |
Conversion to Docosahexaenoic Acid-Containing Phosphatidylserine from Squid Skin Lecithin by Phospholipase D-Mediated Transphosphatidylation |
J. Agric. Food Chem,Vol. 48, No.10,4550-4554(2000) |
ホスホリパーゼDの塩基交換反応によるドコサヘキサエン酸含有ホスファチジルセリンの調製 |
第38回油化学討論会講演要旨集,p.137(1999) |
自然発症高血圧ラット(SHR-SP)の生存率に及ぼすDHA含有リン脂質の影響 |
脂質栄養学,Vol.8 No.2,120 (1999) |
n-3系多価不飽和脂肪酸高含有β-リゾリン脂質によるヒト赤血球変形能増進作用 |
油化学,Vol.47 No.12,1313 (1998) |
Concentration of DHA-containing phospholipids and AA-containing phospholipids through lipase mediated partial hydrolysis. |
38th AOCS Annual Meeting & Expo(1997) |
リポザイムIMを用いた加水分解反応によるドコサヘキサエン酸結合型リン脂質の濃縮 |
日本油化学会誌 論文要旨,Vol.46 No.8,936 (1997) |
高コレステロール食ラットの血清コレステロール値及び血小板凝集能に及ぼすDHA含有リン脂質の影響 |
第36回 油化学討論会・研究発表会 講演要旨集,35 (1997) |
カキとその生理機能 |
福山大学工学部紀要 第21巻 ,59-65 (1997) |
Water Activity-Adjusted Enzymatic Partial Hydrolysis of Phospholipids to Concentrate Polyunsaturated Fatty Acids |
JAOCS,Vol.74 No.11,1415-1417 (1997) |
Concentration of Docosahexaenoic Acid-containing Phospholipid through Lipozyme IM-mediated Hydrolysis |
J. Jpn. Oil Chem. Soc.,Vol.46 No.8,867-872 (1997) |
Oxidative Stability of Docosahexaenoic Acid-containing Oils in the Form of Phospholipids, Triacylglycerols, and Ethyl Esters |
Biosci. Biotech. Biochem.,Vol.61 No.12,2085-2088 (1997) |
セサミンとカキエキス併用摂取による飲酒時の顔面温度上昇に対する影響 |
平成8年水産学会春季年会発表,165 (1996) |
ラット血漿脂質成分に及ぼすDHA強化卵黄リン脂質の影響 |
平成7年度日本水産学会春季大会 講演要旨集,273(1995) |
DHA含有鶏卵より卵黄油の抽出方法 |
第33回 油化学討論会・研究発表会 講演要旨集,70 (1994) |
グアバ葉の抗糖尿病薬理活性とその有効成分の研究(その1) |
生薬学雑誌,Vol.39 No.4,261-269 (1985) |